Discussies over de auto zouden niet moeten gaan over parkeertarieven of rekeningrijden, maar over rechtvaardigheid en veiligheid.

  • Blubton@feddit.nl
    link
    fedilink
    Nederlands
    arrow-up
    6
    ·
    9 months ago

    “Sneller vervoer leidt er niet toe dat mensen korter gaan reizen.” Heel interessant stuk; bedankt voor het delen!

  • Konijn Willem III@feddit.nl
    link
    fedilink
    Nederlands
    arrow-up
    3
    ·
    9 months ago

    Moeten we wel, maar op de meerderheid van Nederlanders het wil… verslaving is moeilijk ongedaan te maken. Er moet iets zo ergs gebeuren dat de meerderheid op een keer zegt “ik wil mijn auto niet meer”. Een klein beetje kanker hier en daar, een paar manden minder lang leven zijn niet genoeg.

    • Vincent@kbin.socialOP
      link
      fedilink
      arrow-up
      2
      ·
      edit-2
      9 months ago

      Mensen hoeven niet per se van hun (gedeelde) auto af, maar de stad anders inrichten zodat andere vormen van mobiliteit aantrekkelijker zijn moet wel kunnen (en gebeurt ook al op een hoop plekken).

      • RajaGila@feddit.nl
        link
        fedilink
        Nederlands
        arrow-up
        2
        ·
        edit-2
        9 months ago

        Klopt. Wat ik tot nu toe veel zie is dat er veel wordt gedaan om autobestuurders dwars te zitten, zonder dat er noemenswaardige alternatieven geboden of gestimuleerd worden. Dat is een gemiste kans. Zo wordt openbaar vervoer enkel maar duurder, terwijl er links en rechts buslijnen geschapt worden. Reizegers worden ook de trein uitgejaagd in de spits met hogere tarieven, in plaats van te investeren in meer treinen. Uitval van bussen in Utrecht is nog nooit zo hoog geweest door personeelsgebrek - onder andere een gevolg van privatisering van het OV als je het mij vraagt.