A mobile client for Lemmy running on iOS and Android

De app is net als alle andere apps nog vol op in ontwikkeling.

  • F04118F@feddit.nl
    link
    fedilink
    Nederlands
    arrow-up
    3
    ·
    1 year ago

    Heb hem net een tijdje geprobeerd, eerste indruk:

    • Grafisch erg prettig, beter dan Jerboa
    • Je lijkt makkelijk verschillende accounts op verschillende instances te kunnen gebruiken.
    • Je kan een default “All” view instellen die de “All” van verschillemde instances combineert. Echt een soort reddit-achtige frontpage dus met nog betere integratie van verschillende instances
    • Echter, je kan vanuit daar alleen commenten en upvoten op posts die via de all van een instance komen waar je een account hebt.
    • Standaard staan lemmy.world, beehaw.org , en lemmy.ml erin, ik heb heel eenvoudig mijn feddit.nl account kunnen toevoegen en nu staat feddit.nl ook in dat lijstje

    Hier een voorbeeld van posts op “All”. Je ziet dus een community@original.instance en dan “via lemmy.world” of “via beehaw.org” of “via feddit.nl”. Die laatste is dan dus via welke instance je hem hebt binnengekregen. Zou mooi zijn als ze daarnog iets aan kunnen doen dat je hem automatisch op je ingelogde instance kan binnenhalen wanneer je erop klikt of zo. Maar dit zit wel heel dicht tegen mijn ideale Lemmy client aan zo.

  • bigBananas@feddit.nl
    link
    fedilink
    Nederlands
    arrow-up
    2
    ·
    1 year ago

    Eerste ervaring met liftoff is erg goed! Het grote voordeel van Jerboa is dat het een lichtgewicht is maar qua functionaliteit beperkt. Connect doet dingen anders, niet verkeerd maar je hebt ook minder controle, en is alles behalve een lichtgewicht. Liftoff lijkt er perfect tussen in te zitten, of misschien de beste eigenschappen te combineren.

  • tweeks@feddit.nl
    link
    fedilink
    Nederlands
    arrow-up
    1
    ·
    1 year ago

    De Lemmy app crasht zelfs als ik op de link klik; ik zie hem wel ook in de Playstore. Werkt hij prettiger dan de Jerboa app?

    • SergeantDruiloor@feddit.nlOPM
      link
      fedilink
      Nederlands
      arrow-up
      2
      ·
      edit-2
      1 year ago

      Ik heb de app zelf nog niet getest, dus heb geen persoonlijke ervaring.

      Alle apps zijn momenteel alpha/test versies welke volop in ontwikkeling zijn. Ik kan je alleen maar adviseren verschillende apps de komende tijd zo nu en dan te testen om te ondervinden wat naar wens werkt.

      edit: net zelf de switch gemaakt van Jerboa naar Liftoff. Qua gebruikerservaring is Liftoff zeker een verbetering. Ik heb daarnaast ook Connect snel geprobeerd. Ook een verbetering maar Liftoff ziet er net wat gelikter uit.