Dit heb ik geschreven aan @man_zonder_poespas@feddit.nl als toelichting voor waar ik met deze subreddit heen wil:

"Mijn eerste doelstelling is eigenlijk het uitdragen van de Neerlandistiek op een openbaar forum door middel van pakkende content met betrekking tot het Nederlands als taal en de culturen van het Nederlands taalgebied. […]

Ik ben zelf nog één dezer dagen van plan iets te schrijven over een grappige casus die ik tegen ben gekomen in een liedboekje uit 1618, dus dat type content zie ik in ieder geval voor me. Daarnaast wellicht relevante nieuwsberichten. Voor hetzelfde van hoger niveau zou je eigenlijk al bij Neerlandistiek.nl kunnen zijn, maar wellicht dat het ‘community’-aspect hier nog wat teweegbrengt."

Verder dacht ik nog aan licht educatieve content, bijvoorbeeld lesjes Middelnederlands (mijn lievelingsonderwerp). Ik zie dan ook een subreddit ik bedoel, gemeenschap voor me die eerder (maar niet alleen) populairwetenschappelijk is, met posts van een lengte die bij dit medium passen en die tot één of andere vorm van ‘community-deelname’ uitnodigen, maar wel met standaarden.

Nu de vraag aan mijn vijf medeabonnees: hoe klinkt dit? Wie zijn jullie überhaupt, hebben jullie een achtergrond in de Neerlandistiek, of zijn jullie gewoon geïnteresseerd? Wat voor content zouden jullie verwachten van een klein nep-redditpaginaatje over Neerlandistiek?

Voorlopig zal hier echter niet zo veel van mijn hand verschijnen. Ik probeer met alle macht een scriptie af te ronden (en dat ik nu bezig ben met dit schrijven is zeker geen vorm van uitstelgedrag)!