Echt kut dit. Ik doe altijd mijn best om me een beetje in te leven in mensen, ook als ik het met ze oneens bent. Maar dit is gewoon een dikke middelvinger van een deel van NL naar de rest van NL. Stel kleuters die alleen maar lekker ‘nee’ willen schreeuwen de hele dag en anderen de schuld geven. En o wee als je racistisch noemt wat racistisch is. Helemaal klaar hiermee. Ben ik de enige die er zo over denkt?

  • KrokanteBamischijf@feddit.nl
    link
    fedilink
    Nederlands
    arrow-up
    5
    ·
    7 months ago

    Dan nog even dit plaatje: Zie jij Wilders al afreizen naar Qatar om te onderhandelen over vrede in het Midden-Oosten?

    Als hij bloedserieus is over zijn ambities om premier te worden voor alle Nederlanders zal hij toch ook dingen moeten doen die hem in een gênante positie plaatsen. Zowel voor zijn eigen kiezers als voor de rest van Nederland en de wereld.

    Internationaal gezien staat hij bekend als controversieel figuur. Mocht hij dus de rol van premier op zich nemen, dan gebeurt er hetzelfde als bij Trump: Nederland wordt minder serieus genomen.

    Daarnaast ben ik ook benieuwd of hij inziet dat een premier zich niet met de inhoud van het beleid dient te bemoeien maar juist positie moet nemen als vertegenwoordiger en eindverantwoordelijke voor alle Nederlanders. Dat is zelfs Rutte niet helemaal gelukt in al die tijd. Ik ben benieuwd of Wilders in staat zal zijn om de politieke agenda aan zijn kamerleden over te laten en zich te richten op leiderschap. Mijn vermoeden is dat hij daar niet geschikt voor is.

    Een alternatief zou kunnen zijn dat Wilders fractieleider blijft (ze hebben immers al enorme winst met de 35 zetels), dan kan hij zich blijven focussen op de standpunten van zijn partij. Vanuit die positie zou ik strategisch gezien Omtzigt neerzetten als premier, een kabinet vormen van vakministers en vanuit de grote onderhandelingspositie in de kamer toch zo veel mogelijk standpunten proberen uit te voeren. De reden om voor die constructie te gaan is dat je daarmee aan de hele wereld duidelijk de boodschap neerlegt dat je democratisch besturen belangrijker vindt dan heersen, en dat je voldoende respect hebt voor je eigen standpunten om ze ook transparant uit te voeren.

    Onder zo’n consructie ben ik heel benieuwd wat de PVV neerzet, met het lef om de groote waakhond in het zadel van de premier te zetten.