Lemmy is voor velen nog helemaal nieuw. Deze gemeenschap is bedoeld om andere gemeenschappen die je tegenkomt te delen. Zo helpen we elkaar de wereld van Lemmy te ontdekken :)

  • Gemeenschappen mogen zich op feddit.nl maar ook op een andere instance bevinden.
  • Gemeenschappen mogen in elke taal zijn. Geef dit eventueel aan met een tag.
  • Gebruik de NSFW-tag voor gemeenschappen die het nodig hebben.

Begrijp je nog niet helemaal hoe je kan abboneren op verschillende gemeenschappen? Vooral als deze zich op een andere instance bevinden? @Boerbiet heeft dit mooi uitgelegd.

  • Z3DT@feddit.nl
    link
    fedilink
    Nederlands
    arrow-up
    7
    ·
    1 year ago

    Ik denk dat het meer meerwaarde heeft om instances te delen dan communities. Een community komt automatisch op de communitylijst van feddit.nl te staan als iemand binnen deze instance lid is van die community of de !community@instance.domain command in de zoekbalk van de communitylijst heeft gedaan. /c/trees@lemmy.world, bijvoorbeeld, stond niet in de lijst totdat ik !trees@lemmy.world intypte in de zoekbalk, de pagina ververste, en vervolgens nog eens zocht naar “trees”.

    Als je in plaats daarvan Instances deelt, kunnen mensen binnen die instance kijken wat voor communities er zijn en daar lid van worden. Zo komen die in de communitylijst van feddit.nl en kunnen anderen ze ook vinden. Obscure instances vinden gaat denk ik een groter probleem zijn dan communities vinden.

    On that note wil ik graag de pathfinder.social instance met jullie delen, voor als je Pathfinder (1e of 2e) of Starfinder speelt. Een aantal losse communities voor algemene Pathfinder2e discussie zoals /c/pf2general@pathfinder.social of voor meer specifieke onderwerpen zoals starfinder Homebrew op /c/starfinderhomebrew@pathfinder.social.